Prosesin Adı |
2.1-Araştırma Kaynakları ve Hedefleri |
Prosesin Sahipleri |
Sorumlu Rektör Yardımcısı, Dekanlar, Müdürler, TTO ve BAP Koordinatörü, Bilgi İşlem Daire Başkanı |
Prosesin Girdileri |
Proje Başvurusu, Cihaz, Öğrenci, Araştırmacılar, Doküman, Etkinlik |
Prosesin Çıktıları |
Proje, Yazılım |
Prosesin Kaynakları |
Bütçe, Laboratuvar, Cihaz, Zaman ve İnsan |
İlişkili Prosesler |
Araştırma performansının izlenmesi ve iyileştirilmesi |
HEDEFLER / EYLEMLER / GÖSTERGELER |
Sorumlu Birimler |
H.1 |
Birimler tarafından Ar-Ge süreçleri ile eğitim-öğretim süreçlerinin bütünleştiği alanlar ile ilgili çalışmalar yapmak |
Akademik Birimler / TTO / BAP |
|
|
E.1.1 |
Lisans ve lisansüstü öğrencilerin Ar-Ge faaliyetlerine katılımının sağlanması için doküman hazırlamak ve tanıtım toplantıları düzenlenmesi |
|
|
E.1.2 |
Kuluçka Merkezi ve Hobi Atölyesinin tanıtımına yönelik farkındalık etkinlikleri düzenlenmesi |
|
|
|
|
G.1.1.1 |
Öğrenci katılımlı kurum içi ve kurum dışı destekli proje sayısı |
|
|
|
|
G.1.1.2 |
Kuluçka Merkezi ve Hobi Atölyesine başvuran öğrenci sayısı |
H.2 |
Ar-Ge süreçleri ile toplumsal katkı süreçlerinin bütünleştiği alanlar ile ilgili çalışmalar yapmak |
Araştırma Uygulama Merkezleri / BAP |
|
|
E.2.1 |
Üniversite bünyesinde yer alan "toplumsal katkı" süreçlerine yönelik kurulan Araştırma ve Uygulama Merkezlerinin faaliyetlerinin artırılması |
|
|
E.2.2 |
BAP tarafından "toplumsal katkı" süreçlerine yönelik proje türü oluşturulması ve bu kapsamda hazırlanan projelere öncelik verilmesi |
|
|
|
|
G.2.1.1 |
Araştırma Uygulama Merkezleri tarafından yürütülen faaliyet sayısı |
|
|
|
|
G.2.1.2 |
BAP tarafından toplumsal katkı süreçlerine yönelik desteklenen proje sayısı |
H.3 |
Sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel yapıya katkı sağlayan araştırma çalışmaları yapmak |
Akademik Birimler / BAP / Uygulama Araştırma Merkezleri |
|
|
E.3.1 |
Çay ana maddeli ürünler geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapılması |
|
|
E.3.2 |
Şehrin ve bölgenin sosyo ekonomik ve kültürel özelliklerinin araştırılması ve tanıtılmasına yönelik projeler geliştirilmesi |
|
|
|
|
G.3.1.1 |
Çay bitkisiyle ilgili proje sayısı |
|
|
|
|
G.3.1.2 |
Çay bitkisiyle ilgili patentli ürün sayısı |
|
|
|
|
G.3.1.3 |
Bölgenin sosyo ekonomik ve kültürel özelliklerini yansıtan proje sayısı |
H.4 |
Laboratuvarlarda bulunan cihazların envanterinin oluşturularak etkin kullanımını sağlamak |
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı / Akademik Birimler / Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi |
|
|
E.4.1 |
Cihaz envanter yazılımı geliştirilmesi |
|
|
|
|
G.4.1.1 |
Cihaz envanter yazılımı üzerinden randevu alan araştırmacı sayısı |
|
|
|
|
G.4.1.2 |
Cihaz envanter yazılımına kayıtlı cihaz sayısı |
H.5 |
Kurum dışı fonların kullanılması için öğretim üyelerini teşvik etmek üzere faaliyetler düzenlenmek |
BAP / TTO |
|
|
E.5.1 |
Proje yazma eğitimleri düzenlenmesi |
|
|
|
|
G.5.1.1 |
Düzenlenen eğitim sayısı |
|
|
|
|
G.5.1.2 |
Kurum dışı fonlara yapılan başvuru sayısı |
Göstergelerin Değerlendirme Yöntemleri |
İstatistik yöntemi, oran, sayı, adet, vb. |
Göstergelerin Değerlendirme Periyotları |
Yılda bir |
Prosese Yönelik Riskler |
Ar-Ge çalışmalarından beklenen faydanın sağlanamaması |
İlgili Riskin Etkileri |
Kaynakların etkin kullanımı sağlanamaz |
Toplumsal beklenti karşılanamaz |
Ülkenin gelişimine sınırlı katkı sağlar |
Öğrencilerin gelişimine sınırlı katkı sağlar |
Akademik gelişimde beklenen etki sağlanamaz |