Hasta başına pozisyon verilir.
Hastanın en son beslenme zamanı öğrenilir tok ise N/G sonda ile boşaltılır, acil entübasyon durumunda sellick manevrası uygulanır.
Hastaya en az iki dk % 100 O2 solutulur.
Hastanın yaş, kilo anotomik durumuna göre uygun entübasyon tüpü seçilir.
İşler için gerekli malzemeler hazırlanır.
Gerekli ise hasta işlem öncesi aspire edilir
Laringoskop hazırlanır, çalışıp çalışmadığı kontrol edilir
Uyanık olan hastalar mutlaka sedatize edilmelidir. Hangi ilaçların kullanılacağı konusunda doktorun direktifine göre ilaç uygulanır.
Laringoskopun sol elle sapından tutulur, ETT sağ elle tutulur ve ucu vokal kordlar arasından geçirilir.
ET tüpün ucuna balon maske takılarak hasta solutulur, her iki akciğer dinlenir, akciğerlerin eşit havalandığından ve göğsün kalktığından emin olunur.
Tüp yeri sabitlenir, bantla tespit edilir. Oral entübe edilen hastada tüpün sabitleneceği düzey dudak hizasından (yaş/2)+12 formülü kullanılır.
İşlem sonrası PA AC grafisi çekilir. Tüpün karinanın 1-2 cm üzerinde olacak şekilde gerekirse tekrar yeri sabitlenir.
Yapılan işlemin saati form no 4000 – P05 – F01, ETT no ve ETT tüp dudak mesafesi kaydedilir ve her vardiyada kontrol edilir.
Bir entübasyon girişimi 30 sn den fazla sürdürülmemelidir. İşlem uzarsa hasta tekrar iki dk boyunca %100 O2 ile hasta balon maske ile solutulur
Tüpün trakeada olduğundan emin olmak için: mümkünse end tidal CO2 ölçülerek CO2 varlığı gösterilmesi göğsün her inspiryumda kalktığı görülmesi her iki akciğerin havalanması varlığı
Mide dinlenerek hava girişinin olmaması Spo2 nin yükselmesi Tüp içinde buhar giriş –çıkışının olması
Tüpün doğru yerde olduğu her vardiyada kontrol edilmelidir.
RESUSCİ ANNA FULLBODYS SKİLLREPORTER W/HARD CASE
SkillReporter'ı "on / off" A tuşuna basarak açın (SkillReporter'da veya manken gövdesinin sağ tarafında bulunur).
Dikkat: Göğüs cildinin düzgün şekilde bağlandığından emin olun.
SkillReporter / mankeni açmak için ikinci kez basılması, SkillReporter'ı kapatır. Beceri Sorumlusu, mankene eğer 10 dakikadan fazla müdahele yapmazsa (günlük işlevi etkinse 60 dakika) otomatik olarak kapanacak.
Not: Manken, SkillReporter bağlı olmadan da kullanılabilir. Daha sonra eğitim seansı günlüğe kaydedebilir ve daha sonra bir rapor yazdırmak için SkillReporter'ı yeniden bağlayabilirsiniz.
Aşağıda açıklandığı gibi ışık göstergeleri CPR performansı hakkında anında geri bildirim verecektir.
Bir raporu yazdırabilmek için önce CPR verisinin günlük işlevini etkinleştirerek kaydedilmesi gerekir. Log işlevi, SkillReporter’da bağlıysa etkinleştirilebilir. İşlem kaydı işlevini etkinleştirmek için SkillReporter, önce mankene bağlamak zorundasın. (SkillReporter'ın dahili bir güç kaynağı yoktur), ardından "Açma / Kapama" düğmesine bir kez ve en sonuncusu tamamlandıktan sonra basın.
"LOG" C düğmesine basın. SkillReporter takılı olmadan mankeni kullanmaya karar verirseniz, cihazın sağ tarafındaki "Açık / Kapalı" düğmesine basın. Torso'yu açın ve ardından kaydı etkinleştirmek için "LOG" C düğmesine basın. Kayıt fonksiyonunu durdurmak için ikinci kez "LOG" tuşuna basın. CPR verileri şimdi günlüğe kaydedilir ve birçok kez yazdırılabilir. Sadece SkillReporter'ı bağlayın ve yazdırma düğmelerinden birine basın. SkillReporter ve manken kapatılsa bile veriler kaybolmaz. Yeni bir günlük başlatırken, mevcut günlük silinir ve veriler alınamaz.
RESUSCİ ANNA CRP TOR
Yetişkin boyutunda ilk yardım eğitimine uygun dizayn edilmiştir. Ventilasyon ve göğüs masajının gerçekçi değerlerde uygulanabilir. Boyun, çene hareketi ve havayolunun açıklığı testi yapılır. Karotid atımları aşağıdaki şekilde olduğu gibi izlenir. CPR eğitiminin doğruluk monitörizasyonu gözlemlenir. Sistem modülünde debrifing modu olup uygulamaların geri dönüşüm bilgileri alınabilmektedir. Manken üzerinde %(yüzde) baskı doğruluk oranı, %(yüzde) suni solunum doğruluk oranı, kalp masajı, doğru , yanlış el pozisyonları görülmektedir.
1-Aşağıdaki şekiller maketin kullanımı hakkında bilgi vermektedir.