Döküman No
ATF.TL.0010
Yayın Tarihi
02.10.2019
Revizyon Tarihi
Revizyon No
Hazırlayan
Birim Kalite Komisyonu
Onaylayan
Dekan

 

           Genel Güvenlik Uyarıları

  • Duman ve buhar egzoz kanallarını tıkamamak için fırının üzerine tava ve ya mutfak eşyaları koymayın.
  • Her altı ayda bir brülör alev düzgünlüğü ve brülörün ilgili diğer parçaları yetkili bir teknisyen tarafından kontrol edilmelidir.
  • Periyodik olarak (en az yılda bir kez) cihaza muayene yapılmalıdır. Bu amaçla bir hizmet sözleşmesi yapmanızı tavsiye ederiz.
  • Nemlendirme ile pişirme döngüleri kullanılırken 200-220°C sıcaklıkları aşmamak gerekir aksi takdirde fırın kabini kapak contalarına zarar verebilir.
  • Fırın kullanılırken içindeki sıcak hava dolaşımını kolaylaştırmak için her tepsi (küvet) arasında en az 40mm boşluk bırakın. Fırın çalışma sıcaklığı olarak 30 ile 300 °C sıcaklık aralığına sahiptir.
  • Özellikle nemlendirme ile pişirme döngüleri sırasında, fırın odasının içine yoğun tuzlu gıdalar vermeyin.
  • Yüksek alkollü yanıcı sıvıları pişirmeyin.

           Cihazın Çalıştırılması

  • Su giriş vanasını ve cihazı besleyen ana şalteri açınız.
  • İlk olarak “B” numaralı anahtarı “5” numaralı pozisyona alınız. “E” numaralı güç lambası yanacaktır.
  • “I” numaralı gaz anahtarını sağa çevirip basılı halde tutarak ateşleme konumunda bekleyiniz. Birkaç saniye sonra pilotun yandığını göreceksiniz. Yanışı “H” numaralı gözetleme noktasından kontrol ediniz.
  • Pilot yanmış vaziyette “I” numaralı gaz anahtarını tekrar sağa çevirerek yanma pozisyonuna alınız.
  • “F” numaralı anahtar yardımıyla istenilen pişirme tipini seçiniz.
  • “A” numaralı anahtar yardımıyla pişirme sıcaklığını ayarlayınız (30-300 °C).
  • “F” numaralı anahtar ile pişirme süresini ayarlayınız.
  • Fırın çalışmaya başlayacaktır ve “D” numaralı aktif pişirme lambası yanacaktır.

 

  • Pişirme esnasında fırın iç kabin aydınlatma lambaları “G” numaralı anahtar vasıtasıyla aktif hale getirilebilir.
  • Hedef sürenin sonunda fırın pişirme işlemini sonlandırdığına dair bir uyarı sesi verecektir.

 

Not: Uzun pişirme döngülerinden önce fırın iç kabini 100 °C sıcaklık değerinde bir kuru ön ısıtma yapılmalıdır.

      Fırının Kapatılması

  • Pişirme tip anahtarını “B” tekrar “0” güç lambası “E” sönecektir.
  • Gaz anahtarını “kapalı konuma “?” (off) alınız.
  • Mikrostatı 0 °C derece konumuna alınız.
  • Pişirme zamanlayıcısını “0” konumuna alınız.
  • Gaz ve su vanalarını kapatınız.
  • Ana güç kaynağı ile cihaz bağlantısını kesiniz. Elektriksel bağlantının kesildiğinden emin olunuz.