Doküman No
ATF.TL.0018
Yayın Tarihi
02.10.2019
Revizyon Tarihi
Revizyon No
Hazırlayan
Birim Kalite Komisyonu
Onaylayan
Dekan

  Genel Güvenlik Uyarıları

1.Basınçlı su ile temizlemeyiniz.

2.Üreticinin veya yetkili servisin dışında makineye müdahale edilmemelidir.

3.Makinenin kullanıldığı alanda herhangi bir sebeple yangın alev parlaması gibi durumlarda paniklemeden (varsa) gaz vanalarını ve elektrik şalterlerini kapatarak yangın söndürücü kullanınız. Alevi söndürmek için asla su kullanmayınız.

4.Makinenin elektrik besleme bağlantısını topraklayınız. Kesinlikle makineyi topraklamasız bir tesisatta çalıştırmayınız.

5.Makinenizi her kullanımda sonra, 1. devre alınarak kapatılmalıdır.

6.Makine (-5 ºC +40 ºC) arasındaki sıcaklıklarda ve en yüksek % 65 nem oranındaki ortam şartlarında çalıştırılması tavsiye edilir.

 

Kullanım

1.Makine ilk kullanımdan önce, bütün dış yüzeyini ılık sabunlu suya batırılarak sıkılmış bez ile temizlenmelidir. Karıştırıcı aparat ve kazanı sıvı temizlik maddesi ile iyice yıkandıktan sonra bol suyla durulanmalıdır.

2.Yoğrulacak un, su ve diğer malzemeler kazana yerleştirilir. Makinede yoğrulacak malzemelerin toplam ağırlığı 50 kg’ı aşmamalıdır.

3.Makine start butonuna basılarak çalıştırılır.

4.İlk çalıştırmada malzemelerin çevreye sıçramaması için düşük devirde çalıştırınız. Malzeme hamur kıvamına geldikten sonra yüksek devire alabilirsiniz. Makine I. kademe de 60 devir/dakika, II. kademede 120 devir/dakika çalışmaktadır.

5.Makine yoğun kullanımlarda her 3 saatte bir yarım saat dinlendirilmelidir.

6.İşlem bittikten sonra makineyi kapatmak için stop butonuna basılmalıdır.

7.Yoğurma işlemi bittikten sonra hamur, kazandan uygun hacimdeki başka bir kaba aktarılır.

8.Sürekli yoğurma işlemi yapılmayacaksa kazan temizlenmelidir.

 

 Temizlik ve Bakım

1.Makinenin günlük kullanımdan sonra elektrik bağlantısı kapatılır.

2.Makinenin dış yüzeyini sünger ve sıvı temizlik malzemesi ile temizleyiniz.

3.Karıştırıcı aparatlar ve kazan sünger ve sıvı temizlik malzemesi ile iyice temizlendikten sonra bol suyla durulanmalıdır.

4.Temizlenmemiş kazanlarda kesinlikle çalışma yapılmamalıdır, temizlenmemiş kazanlar bakteri üretebilir.

5.Temizlik esnasında tuz ruhu, cif v.b. gibi kimyasal temizlik malzemelerini kullanmayınız.

6.Makinenin kullanım sıklığına bağlı olarak 6 ayda bir bakım yapılmasını önerilmektedir.