Döküman No
ATF.TL.0023
Yayın Tarihi
02.10.2019
Revizyon Tarihi
Revizyon No
Hazırlayan
Birim Kalite Komisyonu
Onaylayan
Dekan

 

            Genel Güvenlik Uyarıları

  • Basınçlı su ile temizlemeyiniz.
  • Üreticinin veya yetkili servisin dışında makineye müdahale edilmemelidir.
  • Makinenin kullanıldığı alanda herhangi bir sebeple yangın alev parlaması gibi durumlarda paniklemeden (varsa) gaz vanalarını ve elektrik şalterlerini kapatarak yangın söndürücü kullanınız. Alevi söndürmek için asla su kullanmayınız.
  • Makinenin elektrik besleme bağlantısını topraklayınız. Kesinlikle makineyi topraklamasız bir tesisatta çalıştırmayınız.
  • Makinenizi her kullanımda sonra, 1. devre alınarak kapatılmalıdır.
  • Makine (-5 ºC +40 ºC) arasındaki sıcaklıklarda ve en yüksek % 65 nem oranındaki ortam şartlarında çalıştırılması tavsiye edilir.

            Kullanım

  • Makine ilk kullanımdan önce, bütün dış yüzeyini ılık sabunlu suya batırılarak sıkılmış bez ile temizlenmelidir. Karıştırıcı aparatlar ve kazanı sabunlu suyla iyice yıkandıktan sonra bol suyla durulanmalıdır.
  • Mikserde işlem görecek malzemenin cinsine göre uygun karıştırıcı döndürücü mile takılır, işlem görecek malzeme mikser kazanına konur, Kazan manivela kolu ile yukarı kaldırılır.
  • Start butonuna basılarak makine çalıştırılır yapılacak işleme ve malzeme yoğunluğuna göre devir ayar kolu yardımı ile (40 lt – 60 lt mikserlerde), makine devri 40-160 d/dk (20 lt. mikserlerde 50-160 d/dk. ayarlanır.)
  • Makine yoğun kullanımlarda her 3 saatte bir yarım saat dinlendirilmelidir.
  • İşlem bittikten sonra makineyi kapatmak için, makine çalışır durumda iken Stop butonuna basılmalıdır. Kazan kaldırma kolu aşağı konuma getirilir, karıştırıcı döndürücü milden çıkarılır ve kazan yerinden alınır.

 

Aparatlar ve Montajı

  • Çırpma Aparatı: Yumurta, Mayonez, Krema, Yumurta-Şeker karışımı, Kek v.b. çırpma işlemlerinde 45/120 devirler arasında kullanılır.
  • Karıştırma Aparatı: Çikolata, Patates Püresi, Yumurta-Şeker karışımı, Mayonez v.b. karıştırma işlemlerinde 45/120 devirler arasında kullanılır.
  • Yoğurma Aparatı: Pizza Hamuru, Ekmek Hamuru, Sert Ekmek Hamuru v.b. yoğurma işlemlerinde 45/70 devirler arasında kullanılır.
  • Aparatların Montajı: Makinenin ön kısmındaki koruma kafeslerini her iki yana doğru açtıktan sonra, aparat üzerindeki sabitleme pim milini” 1” nolu hareketle makinanın hareketli üzerindeki kanala geçirilerek “2-3” nolu hareketle yuvaya oturması sağlanır.