Doküman No
ATF.TL. 0027
Yayın Tarihi
24.02.2023
Revizyon Tarihi
Revizyon No
Hazırlayan
Birim Kalite Komisyonu
Onaylayan
Dekan

1.Sorumlular

2.Uygulama

  1.  

2.1Genel Gu¨venlik Uyarıları

  1. İlk Kullanımdan önce enerji bağlantısı kesilerek fırının iç ve dış temizliği yapılmalıdır.
  2. Fırın etrafında yanıcı ve patlayıcı malzeme bulunmamalıdır.
  3. Fırını, ısıya dayanımı olmayan yüzeylerden en az 5 cm uzağa yerleştirilmelidir.
  4. Fırının kapağının açık olup olmadığı kontrol edilmelidir.
  5. Fırın, muhakkak davlumbaz sistemi altında çalıştırılmalıdır.
  6. Günlük kullanımdan sonra fırın mutlaka kapatılmalıdır.

2.2 Kullanım

  1. Fırının sol altında yer alan düğmeye basarak elektrik bağlantısını açın.
  2. Pişirme yapacağınız süreyi panelde bulunan saat simgesine; pişirme sıcaklığını ile derece simgesine dokunarak ayarlayın.
  3. Fırının fan ayarını fan simgesine; nem ayarını ise su damlası simgesine dokunarak ayarlayın.
  4. Pişirmeye ilişkin ayarları yaptıktan sonra, panel üzerinde yer alan on-off tuşuna basarak fırını çalıştırın.
  5. Fırın kapağını kapattığınızdan emin olun, aksi takdirde fırın ısıtma yapmayacaktır.
  6. Pişirme işlemi, ayarladığınız süre sonunda bitecektir.
  7. Süre ayarlanmadıysa ve ürün fırından çıkarılacak ise panel üzerindeki on-off tuşuna dokunarak fırın ısıtmasını durdurunuz.
  8. Fırın içerisindeki ürünleri mutlaka eldiven ile tutunuz. Çevrenizdeki kişilere ikazda bulununuz.
  9. Fırın kapağını açarken yüzünüzü yakın tutmayınız ve çevrenizdeki kişilere ikazda bulununuz. Aksi takdirde fırından çıkan buhar yanıklara sebep olabilir.
  10. Cihazda pişirilecek gıdanın uygun sıcaklık derecesi seçilerek pişirme yapılmalıdır. Aksi takdirde elektrik tüketimi artar.
  11. Fırının sol altında yer alan düğmeye basarak fırının elektrik bağlantısını kapatın.
  12.  

2.3 Temizlik ve Bakım

  1. Fırının dış yüzeyini nemli bir bez parçasıyla siliniz.
  2. Aşındırıcı ağır kimyasallar (çamaşır suyu, tuz ruhu vs.) kullanmayın.
  3. Fırın için özel üretilen yağ sökücü spreyden fırın içerisine sıkın ve otomatik temizleme sistemini aktif edin.
  4. Fırın temizlendikten sonra tüm yüzeylerin kuru olduğundan emin olun.
  5. Fırın camında oluşan tortu ve yağ, kapağın iç camı açılarak temizlenmelidir.
  6. Fırının üzerine su tutularak temizlik yapılmamalıdır.