Doküman No
MMF.TL. 0085
Yayın Tarihi
03.09.2024
Revizyon Tarihi
Revizyon No
Hazırlayan
Birim Kalite Komisyonu
Onaylayan
Dekan

1. Sorumlular

Bu talimatın uygulanmasından dekan yardımcıları, bölüm başkanları ve komisyon başkanları sorumludur.

2. Uygulama

  1. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi tarafından daha nitelikli mühendis yetiştirilmesinde yeni bir model olan “üniversite-sektör iş birliği deneyimi (ÜSİD) dersi, 2024-2025 akademik güz/bahar yarıyılından itibaren tüm bölümlerde uygulanmaya başlanacaktır. 2024/2025 eğitim öğretim yılında uzatmalı (normal eğitim öğretim süresini tamamlayan) öğrencileri kapsamamaktadır. 2024/2025 eğitim öğretim yılı 4. Sınıf eğitimine devam eden öğrenciler için isteğe bağlıdır.

 

  1. Program ile aday mühendis/mimar/peyzaj mimarı 1 yarıyıl boyunca sektörde “Aday Mühendis/Mimar/Peyzaj Mimarı” sıfatı ile görev alırlar.  Program, eğitim ve öğretim dönemlerinde gerçekleştirilir. Program üniversitenin akademik takviminde belirlenen eğitim ve öğretim dönemlerinde başlar ve bu sürenin sonunda biter.

 

  1. Üniversite-Sektör İş Birliği Deneyimi dersi 7. veya 8. yarı yılda zorunlu bir ders statüsünde olup dersi tercih edecek aday mühendis/mimar/peyzaj mimarı

  • Programa; ders kaydı yapacaklar, programa katılacağı yarıyılın alt dönemlerinden almak zorunda olduğu tüm dersleri almış (Staj 1, Staj 2 hariç), devamsızlıktan kalmamış olması gereklidir.

  1. Öğrenci daha önce protokol yapılmış işletmelerden birini tercih edebileceği gibi, kendi bulacağı bir işletmede de “üniversite-sektör iş birliği deneyimi (ÜSİD)” ders uygulamasını yapabilir. Fakat bu işletmenin firma bilgi formunun öğrenci tarafından doldurularak komisyona en az 15 iş günü önce teslim edilmesi gerekir. İşletmenin komisyon tarafından uygun bulunması durumunda gerekli protokoller yapılır.

5. Her hangi bir sorunla karşılaşıldığında uygulama ile ilgili bölüm komisyonu karar alarak gerekli işlemi yapar.