Doküman No
SKS.FR. 0019
Yayın Tarihi
08.02.2022
Revizyon Tarihi
Revizyon No
Hazırlayan
.
Onaylayan
.

RTEÜ YEMEK HİZMETİ SUNULAN BİRİM YEMEKHANELERİNDE KULLANILACAK GÜNLÜK KONTROL FORMU

 

Yer/Birim:     ………………………………..                                     Tarih : … / … /20……..

Rapor Sayısı: ………….

 

 

EVET

HAYIR

1

Yemekhaneye aylık yemek listesi asılmış mı?

 

 

2

Mutfakta gelen yemekler taşıma şartlarına uygun araç ve yemek kaplarında getiriliyor mu?

 

 

3

Yemekhaneler ve masa, sandalye vs. temiz ve düzenli mi?

 

 

4

Masalara sürahi konulmuş mu?

 

 

5

Servis tezgâhında poşetli kürdan var mı?

 

 

6

Limon suyu, zeytinyağı, sirke servis tezgâhında mevcut mu?

 

 

7

Kepek ekmek miktarı yeterli mi?

 

 

8

Masalarda yeterince dispanser peçete var mı?

 

 

9

Servis tepsileri için servis kâğıdı mevcut mu?

 

 

10

Kişi başı en az 100 gr olacak şekilde poşetli ekmek servis ediliyor mu?

 

 

11

Yemek servisinde kullanılan tepsi, tabak, çatal, kaşık ve bıçaklar temiz mi?

 

 

12

Çatal, kaşık, bıçak kâğıtla giydirilmiş mi?

 

 

13

Denetimlerde kullanılmak üzere kalibre edilmiş çalışır durumda hassas terazi mevcut mu?

 

 

14

Şartnamede belirtilen asgari sayıda personel çalıştırılıyor mu?

 

 

15

Personeller yemek servis süresi boyunca yapması gerekli işleri yerine getiriyor mu?

 

 

16

İdare tarafından belirlenen aylık yemek menüsüne uyulmuş mu?

 

 

17

Getirilen yemek öğrenci ve personel için yeterli mi?

 

 

18

Yemekler şartnamede belirtilen gramajlara uygun mu?

 

 

19

Mevcut çatal, kaşık, tabak, tepsi sayısı yeterli mi?

 

 

20

Çalışan personelin temizliği yeterli mi? (saç, sakal, tırnak vs.)

 

 

21

Personel bone, eldiven, ağız maskesi kullanıyor mu?

 

 

22

Personel kıyafeti temiz, düzgün ve ütülü mü?

 

 

23

Yemekler zamanında gelmiş ve servise başlanmış mı?

(11.30-13.30)

 

 

24

Servis edilen yemeğin kalitesi, lezzeti yeterli mi?

 

 

25

Bulaşık yıkanıyorsa, yıkama yeri uygun ve temiz mi?

 

 

26

Bulaşıklar uygun şartlarda, temiz ve yıkanmış mı?

 

 

27

Diğer Tespitler / Öneriler:

 

 

 

 

 

 

 

 

BİRİM KONTROL TEŞKİLATI

 

     BAŞKAN                                             ÜYE                                          ÜYE