RTEÜ YEMEK HİZMETİ SUNULAN BİRİM YEMEKHANELERİNDE KULLANILACAK GÜNLÜK KONTROL FORMU
Yer/Birim: ……………………………….. Tarih : … / … /20……..
Rapor Sayısı: ………….
|
|
EVET |
HAYIR |
1 |
Yemekhaneye aylık yemek listesi asılmış mı? |
|
|
2 |
Mutfakta gelen yemekler taşıma şartlarına uygun araç ve yemek kaplarında getiriliyor mu? |
|
|
3 |
Yemekhaneler ve masa, sandalye vs. temiz ve düzenli mi? |
|
|
4 |
Masalara sürahi konulmuş mu? |
|
|
5 |
Servis tezgâhında poşetli kürdan var mı? |
|
|
6 |
Limon suyu, zeytinyağı, sirke servis tezgâhında mevcut mu? |
|
|
7 |
Kepek ekmek miktarı yeterli mi? |
|
|
8 |
Masalarda yeterince dispanser peçete var mı? |
|
|
9 |
Servis tepsileri için servis kâğıdı mevcut mu? |
|
|
10 |
Kişi başı en az 100 gr olacak şekilde poşetli ekmek servis ediliyor mu? |
|
|
11 |
Yemek servisinde kullanılan tepsi, tabak, çatal, kaşık ve bıçaklar temiz mi? |
|
|
12 |
Çatal, kaşık, bıçak kâğıtla giydirilmiş mi? |
|
|
13 |
Denetimlerde kullanılmak üzere kalibre edilmiş çalışır durumda hassas terazi mevcut mu? |
|
|
14 |
Şartnamede belirtilen asgari sayıda personel çalıştırılıyor mu? |
|
|
15 |
Personeller yemek servis süresi boyunca yapması gerekli işleri yerine getiriyor mu? |
|
|
16 |
İdare tarafından belirlenen aylık yemek menüsüne uyulmuş mu? |
|
|
17 |
Getirilen yemek öğrenci ve personel için yeterli mi? |
|
|
18 |
Yemekler şartnamede belirtilen gramajlara uygun mu? |
|
|
19 |
Mevcut çatal, kaşık, tabak, tepsi sayısı yeterli mi? |
|
|
20 |
Çalışan personelin temizliği yeterli mi? (saç, sakal, tırnak vs.) |
|
|
21 |
Personel bone, eldiven, ağız maskesi kullanıyor mu? |
|
|
22 |
Personel kıyafeti temiz, düzgün ve ütülü mü? |
|
|
23 |
Yemekler zamanında gelmiş ve servise başlanmış mı? (11.30-13.30) |
|
|
24 |
Servis edilen yemeğin kalitesi, lezzeti yeterli mi? |
|
|
25 |
Bulaşık yıkanıyorsa, yıkama yeri uygun ve temiz mi? |
|
|
26 |
Bulaşıklar uygun şartlarda, temiz ve yıkanmış mı? |
|
|
27 |
Diğer Tespitler / Öneriler:
|
|
|
BİRİM KONTROL TEŞKİLATI
BAŞKAN ÜYE ÜYE