Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ticari Üniteler Denetim Formuu Kantin Denetim Formu İlkim Müfettişi |
||
|
||
Kantinin Bulunduğu Birim |
: |
…………………………………………..
|
İşletmecinin Adı – Soyadı / Unvanı |
: |
…………………………………………
|
Sözleşme Başlangıç – Bitiş Tarihleri |
: |
………………………………………… |
|
|
|
|
|
|
Denetim Tarihi – Saati |
: |
……………………………………..........… |
Rapor Sayısı |
: |
……………………………………..........…… |
|
||
|
||
|
||
I – Genel Bilgi Durumu |
||
|
||
01. Kantin işletmecisinin veya vekilinin işbaşında olup olmadığı…………………………….. |
||
02.Satışa sunulan ürünlerin fiyat listelerinin kurum yönetimince onaylı olup olmadığı …………………………….. |
||
03. Fiyatları kurum yönetimince belirlenen ürünlerin fiyatlarına uyulup uyulmadığı…………………………….. 04. Bu fiyat listesinin alıcılar tarafından görülebilecek yerde asılı olup olmadığı…………………………….. |
||
|
||
|
||
II – Genel Kurallar |
||
|
||
A) Sağlık Ve Temizlik Durumu |
||
01. Fizikî koşullarının durumu; |
||
Yeterli Yeterli Değil |
||
02. Tezgâhın üzeri mermer, fayans, paslanmaz çelik veya benzeri malzeme ile kaplı olması; |
||
Kaplı Kaplı Değil |
||
03. Sürekli olarak sağlıklı ve temiz su bulunması; |
||
Var Yok |
||
04. Bulaşık yıkama için evye ve lavabonun olması; |
||
Var Yok |
||
05. Tezgâh, evye ve lavabonun bulunduğu duvarın uygun yüksekliğine kadar fayans, mermer veya benzeri malzeme ile kaplı olması; |
||
Kaplı Kaplı Değil |
||
06. Zeminin temizliği; |
||
Temiz Temiz değil |
||
07. Ambalajlı satılan yiyeceklerde fiyat etiketi; |
||
( Var Yok |
||
08. Çöp ve atıkların konulacağı yeterli sayıda, büyüklükte ağzı kapalı yıkanabilir çöp kutularının bulundurulması ve çöp kutusuna çöp torbası geçirilmesi; |
||
Var Yok |
||
09. Kantinde sinek ve böcek gibi haşerelere karşı önlem alınma durumu; |
||
Yeterli Yeterli Değil |
||
10. Kullanılan ve satışa sunulan gıda maddelerinin ilgili mevzuat uyarınca Tarım ve Köy İşleri Bakanlı-ğından izinli / ruhsatlı olması; |
||
Ruhsatlı Ruhsatlı Değil |
||
11. Temizlik amacıyla kullanılan ve satışa sunulan deterjan ve dezenfektan gibi maddelerin ilgili mevzuat uyarınca Sağlık Bakanlığından izinli/ruhsatlı olması; |
||
Ruhsatlı Ruhsatlı Değil |
||
12. Kirlenmiş, kokuşmuş, nitelikleri ve görünümü bozulmuş, şişkinleşmiş, kurtlu ve küflü gıda maddelerinin tüketime sunulup/sunulmadığı; |
||
Sunulmuyor Sunuluyor |
||
13. Ambalajsız satışa sunulan gıda maddelerinin açıkta satışının yapılmaması; ambalajlı gıda maddesinin ambalajının yırtılmış, kırılmış, paslanmış olmaması durumu; |
||
Sunulmuyor Sunuluyor
|
||
14. Ambalajsız yiyeceklerin satışında özel ambalaj kâğıtları dışında gelişigüzel, gazete ve uygun olmayan kâğıtların kullanılma durumu; |
||
Uygun Uygun Değil |
||
15. El ile temas etme zorunluluğu olan gıda maddelerinin satış ve servisinin uygun malzeme ve alet / donanım ile yapılması; |
||
Yapılıyor Yapılmıyor |
||
16. Kantinde ambalajsız yiyecek varsa, saklanma durumu; |
||
Kapalı Olarak Saklanıyor Kapalı Olarak Saklanmıyor |
||
17. Kırtasiye malzemeleri ile gıda maddeleri satışlarının ayrı bölümlerde yapılması; |
||
Yapılıyor Yapılmıyor |
||
18. Tost makinesi, bıçak, alet ve donanım gibi malzemelerin gıda maddesi ile korozyona uğrayan materyallerden yapılmış olmaması, sağlam ve sıhhi (hijyenik) olması; |
||
Uygun Uygun Değil |
||
19. Soğuk ortamda bekletilmesi gereken gıda maddelerinin uygun koşullarda saklanıp satılması; |
||
Uygun Uygun Değil |
||
20. Yiyecekler ve diğer satılan malzemeler yerden yüksek raflarda ve cinslerine göre birbirlerine zarar vermeyecek şekilde sınıflanmış mı? |
||
Evet Hayır |
||
21. Yiyecek kesiminde kullanılan bıçak ve kesici aletler kapalı bir kapta tutulmalı; temiz, bakımlı olmalı; |
||
Temiz-Bakımlı Temiz-Bakımsız |
||
22. İlk yardım malzemelerinin bulundurulup / bulundurulmama durumu; |
||
Var Yok |
||
23. Kantinin her gün muntazam olarak genel temizliği yapılmalı, genel temizlik durumu; |
||
Temiz Temiz Değil
|
||
24. Tezgâhların temizliğinde kullanılan toz bezleri temiz olmalı, durumu; |
||
Temiz Temiz Değil |
||
|
||
B) Çalışanların Sağlık Ve Temizlik Durumları |
||
01. Kantinde çalışan personelin Hijyen Sertifikaları var mı? |
||
Var Yok |
||
02. Personelin tırnakları kısa kesilmeli; eller temiz tutulmalı. İltihaplı yara olmamalı. Kesiklere yara bandı yapıştırılmalı; el ve tırnaklarının durumu; |
||
Temiz Temiz Değil |
||
03. Çalışan personelin temiz ve tek tip iş kıyafeti giymesi durumu; |
||
Var Yok |
||
04. Çalışanların bir eğitim kurumunda çalışabilecek niteliklere sahip olup / olmadığı; |
||
Uygun Nitelikli Uygun Değil |
||
05. Çalışanların görev mahallinde sigara içip / içmediği; |
||
Sigara İçilmiyor Sigara İçiliyor |
||
06. Çalışanların, kişisel sağlığa uygunluk (hijyen) kurallarına uymasının sağlanması; |
||
Uyuluyor Uyulmuyor |
BİRİM KANTİN KURULU
Başkan Üye Üye