|
||
Kantinin Bulunduğu Kurum |
: |
|
İşletmecinin Adı – Soyadı / Unvanı |
: |
|
Sözleşme Başlangıç – Bitiş Tarihleri |
: |
|
|
|
|
|
|
|
Denetim Tarihi – Saati |
: |
……………………………………..........……….……………………………………………………...………………… |
Rapor Sayısı |
: |
……………………………………..........……….……………………………………………………...………………… |
|
||
I – Genel Bilgi Durumu |
||
|
||
01. Kantin işletmecisinin ve ya vekilinin işbaşında olup olmadığı:……………………………………….. |
||
02.Satışa sunulan ürünlerin fiyat listelerinin kurum yönetimince onaylı olup olmadığı :…………………. |
||
03 Fiyatları kurum yönetimince belirlenen ürünlerin fiyatlarına uyulup uyulmadığı :……………………. 04. . Bu fiyat listesinin alıcılar tarafından görülebilecek yerde asılı olup olmadığı :…………………………………………. |
||
05 Çalıştırılan personelin isim listesi :
|
||
|
||
II – Genel Kurallar |
||
A) Sağlık Ve Temizlik Durumu |
||
01. Fizikî koşullarının durumu; |
||
Yeterli Yeterli Değil |
||
02. Tezgâhın üzeri mermer, fayans, paslanmaz çelik veya benzeri malzeme ile kaplı olması; |
||
Kaplı Kaplı Değil |
||
03. Sürekli olarak sağlıklı ve temiz su bulunması; |
||
Var Yok |
||
04. Bulaşık yıkama için evye ve lavabonun olması; |
||
Var Yok |
||
05. Tezgâh, evye ve lavabonun bulunduğu duvarın uygun yüksekliğine kadar fayans, mermer veya benzeri malzeme ile kaplı olması; |
||
Kaplı Kaplı Değil |
||
06. Zeminin temizliği; |
||
Temiz Temiz değil |
||
07. Ambalajlı satılan yiyeceklerde fiyat etiketi; |
||
Var Yok |
||
08. Çöp ve atıkların konulacağı yeterli sayıda, büyüklükte ağzı kapalı yıkanabilir çöp kutularının bulundurulması ve çöp kutusuna çöp torbası geçirilmesi; |
||
Var Yok |
||
09. Kantinde sinek ve böcek gibi haşerelere karşı önlem alınma durumu; |
||
Yeterli Yeterli Değil |
||
10. Kullanılan ve satışa sunulan gıda maddelerinin ilgili mevzuat uyarınca Tarım ve Köy İşleri Bakanlığından izinli / ruhsatlı olması; |
||
Ruhsatlı Ruhsatlı Değil |
||
11. Temizlik amacıyla kullanılan ve satışa sunulan deterjan ve dezenfektan gibi maddelerin ilgili mevzuat uyarınca Sağlık Bakanlığından izinli/ruhsatlı olması; |
||
Ruhsatlı Ruhsatlı Değil |
||
12. Kirlenmiş, kokuşmuş, nitelikleri ve görünümü bozulmuş, şişkinleşmiş, kurtlu ve küflü gıda maddelerinin tüketime sunulup/sunulmadığı; |
||
Sunulmuyor Sunuluyor |
||
13. Ambalajsız satışa sunulan gıda maddelerinin açıkta satışının yapılmaması; ambalajlı gıda maddesinin ambalajının yırtılmış, kırılmış, paslanmış olmaması durumu; |
||
Sunulmuyor Sunuluyor |
14. Ambalajsız yiyeceklerin satışında özel ambalaj kâğıtları dışında gelişigüzel, gazete ve uygun olmayan kâğıtların kullanılma durumu; |
Uygun Uygun Değil |
15. El ile temas etme zorunluluğu olan gıda maddelerinin satış ve servisinin uygun malzeme ve alet / donanım ile yapılması; |
Yapılıyor Yapılmıyor |
16. Gıda maddeleri ile toksin madde ve temizlik malzemelerinin aynı yerde bulundurulmaması; |
Bulunduruluyor Bulundurulmuyor |
17. Çalıştırılan personelin maaşının ve sigortasının banka üzerinden düzenli olarak yatırılıp yatırılmadığı durumu? |
Yatırılıyor Yatırılmıyor |
18. Tost makinesi, bıçak, alet ve donanım gibi malzemelerin gıda maddesi ile korozyona uğrayan materyallerden yapılmış olmaması, sağlam ve sıhhi (hijyenik) olması; |
Uygun Uygun Değil |
19. Soğuk ortamda bekletilmesi gereken gıda maddelerinin uygun koşullarda saklanıp satılması; |
Uygun Uygun Değil |
20. Gıda maddesinin etiketi üzerinde belirtilen son kullanma tarihinin geçmiş olmaması; |
Geçmiş Geçmemiş |
21. Yiyecek kesiminde kullanılan bıçak ve kesici aletler kapalı bir kapta tutulmalı; temiz, bakımlı olmalı; |
Temiz-Bakımlı Temiz-Bakımsız |
22. İlk yardım malzemelerinin bulundurulup / bulundurulmama durumu; |
Var Yok |
23. Kantinin her gün muntazam olarak genel temizliği yapılmalı, genel temizlik durumu; |
Temiz Temiz Değil |
24. Tezgâhların temizliğinde kullanılan toz bezleri temiz olmalı, durumu; |
Temiz Temiz Değil |
25. Kantinde ambalajsız yiyecek varsa, saklanma durumu; |
Kapalı Olarak Saklanıyor Kapalı Olarak Saklanmıyor |
26. Yiyecekler ve diğer satılan malzemeler yerden yüksek raflarda ve cinslerine göre birbirlerine zarar vermeyecek şekilde sınıflanmış mı? |
Evet Hayır |
27. Kiracıya idareye ait demirbaş malzeme verilmiş mi? Verilmiş ise malzemenin durumu?............... |
28. Boya, badana ve ya tadilata ihtiyaç duyuluyor mu? ………………………………………….. |
B) Çalışanların Sağlık Ve Temizlik Durumları |
01. Kantinde çalışan personelin Hijyen Sertifikaları var mı?; |
Var Yok |
02. Personelin tırnakları kısa kesilmeli; eller temiz tutulmalı. İltihaplı yara olmamalı. Kesiklere yara bandı yapıştırılmalı; el ve tırnaklarının durumu; |
Temiz Temiz Değil |
03. Çalışan personelin temiz ve tek tip iş kıyafeti giymesi ve yaka kartı takması durumu; |
Var Yok |
04. Çalışanların bir eğitim kurumunda çalışabilecek niteliklere sahip olup / olmadığı; |
Uygun Nitelikli Uygun Değil |
05. Çalışanların görev mahallinde sigara içip / içmediği; |
Sigara İçilmiyor Sigara İçiliyor |
06. Çalışanların, kişisel sağlığa uygunluk (hijyen) kurallarına uymasının sağlanması; |
Uyuluyor Uyulmuyor |
Birim İşletme ve Denetim Kurulu;
Başkan Üye Üye