|
|
||
|
Kantinin Bulunduğu Kurum |
: |
|
|
İşletmecinin Adı – Soyadı / Unvanı |
: |
|
|
Sözleşme Başlangıç – Bitiş Tarihleri |
: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Denetim Tarihi – Saati |
: |
……………………………………..........……….……………………………………………………...………………… |
|
Rapor Sayısı |
: |
……………………………………..........……….……………………………………………………...………………… |
|
|
||
|
I – Genel Bilgi Durumu |
||
|
|
||
|
01. Kantin işletmecisinin ve ya vekilinin işbaşında olup olmadığı:……………………………………….. |
||
|
02.Satışa sunulan ürünlerin fiyat listelerinin kurum yönetimince onaylı olup olmadığı :…………………. |
||
|
03 Fiyatları kurum yönetimince belirlenen ürünlerin fiyatlarına uyulup uyulmadığı :……………………. 04. . Bu fiyat listesinin alıcılar tarafından görülebilecek yerde asılı olup olmadığı :…………………………………………. |
||
|
05 Çalıştırılan personelin isim listesi :
|
||
|
|
||
|
II – Genel Kurallar |
||
|
A) Sağlık Ve Temizlik Durumu |
||
|
01. Fizikî koşullarının durumu; |
||
|
Yeterli Yeterli Değil |
||
|
02. Tezgâhın üzeri mermer, fayans, paslanmaz çelik veya benzeri malzeme ile kaplı olması; |
||
|
Kaplı Kaplı Değil |
||
|
03. Sürekli olarak sağlıklı ve temiz su bulunması; |
||
|
Var Yok |
||
|
04. Bulaşık yıkama için evye ve lavabonun olması; |
||
|
Var Yok |
||
|
05. Tezgâh, evye ve lavabonun bulunduğu duvarın uygun yüksekliğine kadar fayans, mermer veya benzeri malzeme ile kaplı olması; |
||
|
Kaplı Kaplı Değil |
||
|
06. Zeminin temizliği; |
||
|
Temiz Temiz değil |
||
|
07. Ambalajlı satılan yiyeceklerde fiyat etiketi; |
||
|
Var Yok |
||
|
08. Çöp ve atıkların konulacağı yeterli sayıda, büyüklükte ağzı kapalı yıkanabilir çöp kutularının bulundurulması ve çöp kutusuna çöp torbası geçirilmesi; |
||
|
Var Yok |
||
|
09. Kantinde sinek ve böcek gibi haşerelere karşı önlem alınma durumu; |
||
|
Yeterli Yeterli Değil |
||
|
10. Kullanılan ve satışa sunulan gıda maddelerinin ilgili mevzuat uyarınca Tarım ve Köy İşleri Bakanlığından izinli / ruhsatlı olması; |
||
|
Ruhsatlı Ruhsatlı Değil |
||
|
11. Temizlik amacıyla kullanılan ve satışa sunulan deterjan ve dezenfektan gibi maddelerin ilgili mevzuat uyarınca Sağlık Bakanlığından izinli/ruhsatlı olması; |
||
|
Ruhsatlı Ruhsatlı Değil |
||
|
12. Kirlenmiş, kokuşmuş, nitelikleri ve görünümü bozulmuş, şişkinleşmiş, kurtlu ve küflü gıda maddelerinin tüketime sunulup/sunulmadığı; |
||
|
Sunulmuyor Sunuluyor |
||
|
13. Ambalajsız satışa sunulan gıda maddelerinin açıkta satışının yapılmaması; ambalajlı gıda maddesinin ambalajının yırtılmış, kırılmış, paslanmış olmaması durumu; |
||
|
Sunulmuyor Sunuluyor |
||
|
14. Ambalajsız yiyeceklerin satışında özel ambalaj kâğıtları dışında gelişigüzel, gazete ve uygun olmayan kâğıtların kullanılma durumu; |
|
Uygun Uygun Değil |
|
15. El ile temas etme zorunluluğu olan gıda maddelerinin satış ve servisinin uygun malzeme ve alet / donanım ile yapılması; |
|
Yapılıyor Yapılmıyor |
|
16. Gıda maddeleri ile toksin madde ve temizlik malzemelerinin aynı yerde bulundurulmaması; |
|
Bulunduruluyor Bulundurulmuyor |
|
17. Çalıştırılan personelin maaşının ve sigortasının banka üzerinden düzenli olarak yatırılıp yatırılmadığı durumu? |
|
Yatırılıyor Yatırılmıyor |
|
18. Tost makinesi, bıçak, alet ve donanım gibi malzemelerin gıda maddesi ile korozyona uğrayan materyallerden yapılmış olmaması, sağlam ve sıhhi (hijyenik) olması; |
|
Uygun Uygun Değil |
|
19. Soğuk ortamda bekletilmesi gereken gıda maddelerinin uygun koşullarda saklanıp satılması; |
|
Uygun Uygun Değil |
|
20. Gıda maddesinin etiketi üzerinde belirtilen son kullanma tarihinin geçmiş olmaması; |
|
Geçmiş Geçmemiş |
|
21. Yiyecek kesiminde kullanılan bıçak ve kesici aletler kapalı bir kapta tutulmalı; temiz, bakımlı olmalı; |
|
Temiz-Bakımlı Temiz-Bakımsız |
|
22. İlk yardım malzemelerinin bulundurulup / bulundurulmama durumu; |
|
Var Yok |
|
23. Kantinin her gün muntazam olarak genel temizliği yapılmalı, genel temizlik durumu; |
|
Temiz Temiz Değil |
|
24. Tezgâhların temizliğinde kullanılan toz bezleri temiz olmalı, durumu; |
|
Temiz Temiz Değil |
|
25. Kantinde ambalajsız yiyecek varsa, saklanma durumu; |
|
Kapalı Olarak Saklanıyor Kapalı Olarak Saklanmıyor |
|
26. Yiyecekler ve diğer satılan malzemeler yerden yüksek raflarda ve cinslerine göre birbirlerine zarar vermeyecek şekilde sınıflanmış mı? |
|
Evet Hayır |
|
27. Kiracıya idareye ait demirbaş malzeme verilmiş mi? Verilmiş ise malzemenin durumu?............... |
|
28. Boya, badana ve ya tadilata ihtiyaç duyuluyor mu? ………………………………………….. |
|
B) Çalışanların Sağlık Ve Temizlik Durumları |
|
01. Kantinde çalışan personelin Hijyen Sertifikaları var mı?; |
|
Var Yok |
|
02. Personelin tırnakları kısa kesilmeli; eller temiz tutulmalı. İltihaplı yara olmamalı. Kesiklere yara bandı yapıştırılmalı; el ve tırnaklarının durumu; |
|
Temiz Temiz Değil |
|
03. Çalışan personelin temiz ve tek tip iş kıyafeti giymesi ve yaka kartı takması durumu; |
|
Var Yok |
|
04. Çalışanların bir eğitim kurumunda çalışabilecek niteliklere sahip olup / olmadığı; |
|
Uygun Nitelikli Uygun Değil |
|
05. Çalışanların görev mahallinde sigara içip / içmediği; |
|
Sigara İçilmiyor Sigara İçiliyor |
|
06. Çalışanların, kişisel sağlığa uygunluk (hijyen) kurallarına uymasının sağlanması; |
|
Uyuluyor Uyulmuyor |
Birim İşletme ve Denetim Kurulu;
Başkan Üye Üye